Hogyan vásároljunk ingatlant Hurghadában?

2016.06.01


Ingatlan előzetes kiválasztása.  Az utazás előtt megismerkedhet a megadott adatok szerint az Ön számára megfelelő objektum ajánlataival. Ebben a szakaszban fontos meghatározni a tervezett vásárlás költségvetését, elegendő számú hálószobát, területet, a tengertől való távolságot, és ami a legfontosabb - az ingatlan megszerzéséhez: csak pihenést tervez (hosszú vagy rövid) vagy állandó lakhelyet.

Egyiptomi utazás és az objektum végső kiválasztása.

Kötelező és a fő szakasz egy egyiptomi utazás az objektum áttekintésére és végső kiválasztására. Ha valamelyik opciót választja, el kell távolítania az objektumot az értékesítésből, és le kell foglalnia az Ön számára. Ugyanakkor az iroda előzetesen ügyvédi segítséggel ellenőrzi az ügylet "jogtisztaságát", ellenőrzi az ingatlan tulajdonjogát, valamint az ingatlanhoz kapcsolódó összes dokumentumot, például telekdokumentumot (ezek lehetnek vásárlási szerződések is) egy telek és az erre a telekre vonatkozó zöld szerződést, építési dokumentumokat (engedélyt bizonyos típusú ingatlan építésére ezen a telken).

Ingatlan kifizetése és tulajdonjog bejegyzése.

A fizetés a következő módokon történhet:

  • Az ingatlan teljes kifizetése és a végleges adásvételi szerződés megkötése után a tulajdonos Taukilt (arabul) állít ki Önnek. Taukilt (meghatalmazást) a közjegyzői hivatal (Shara A Kari) hitelesítette. (A Taukil visszavonása a tulajdonjog átruházásáról csak az eladó és a vevő beleegyezésével, a közjegyzőnél történő személyes jelenléttel történhet, az egyiptomi törvényeknek megfelelően).
  • bankkártyáról felvett készpénz, kiállított vagy magukkal hozott készpénzes csekk.
  • banki átutalás az eladó számlájára a szerződésben meghatározott adatokkal;

Így az ingatlan teljes kifizetése után a tulajdonjog bejegyzése 2 dokumentumon keresztül történik:

  • Adásvételi szerződés
  • Taukil
  • A regisztráció folyamata 1-2 napot vesz igénybe

Tulajdonjog bejegyzése

Továbbá cégünk ügyvédei az Ön meghatalmazásával és megbizása szerint:

  • az ingatlant a Hurghada bíróságán bejegyzi, ami 2-4 hónapig tart. A tulajdonos végül megkapja az eladó aláírási jogát megerősítő bírósági ítéletet, valamint egy névre szóló adásvételi szerződést bírósági aláírásokkal, pecsétekkel és bélyegzőkkel.

https://tawk.to/chat/5c57dfc27cf662208c93eaf4/default